27 Eylül 2017 Çarşamba

Araba Nasıl Vurdurulur?

Akü bitince araba vurdurmak en bilinen yöntemlerden biridir.

 Akü, elektrik aksamının en önemli parçası. Özellikle soğuk havalarda akü bitmesi ile daha sık karşılaşıyoruz, ancak iyi haber bu durum çok büyük sıkıntı değil. Müzik sisteminin açık unutulması, farlar veya fazladan herhangi bir donanım akünün bitmesine sebep olabilir. Eskimiş aküler de zamanla şarj tutmaz hale gelir. Bunu önlemek için akü değişimini ve bakımını zamanında yapmış olmanız gerekir.

 Eğer arabayı çalıştırmaya çabaladığınız zaman ikaz lambaları yanmıyorsa ya da zayıf yanıyorsa, arabanız rahat çalışmıyor ise akü alarm veriyor demektir. Aynı şekilde aracınızı istop ettirip tekrar çalıştırmak istediğinizde geç çalışıyor ise akünüz bitmiştir.

 Çözümü nedir?

 Eğer o an da akünüzü değiştirme şansınız yok ise iki alternatifiniz mevcut. Bunlardan birincisi; ''arabayı vurdurma'' öteki ise akü takviyesi yapmak.

 Araba Nasıl Vurdurulur?

 Etraftan birkaç kişi bulup aracı ittirmeniz gerekir. Kontağı yarım çevirip, 2. vitese takın. Aracın hareket etmesini sağlayın ve yeterli hıza ulaşınca debriyajdan ayağınızı çekin.

  Bir diğer çözüm; Akü Takviyesi Nasıl Yapılır?

  Bunun için başka bir araç gerekiyor. Başka aracın üküsünden kabloları doğru başlıklara takmak işinize yarayacak ve akünüzü şarj edecektir.

0 yorum: