25 Eylül 2017 Pazartesi

Yüksek Kan Şekeri Belirtileri

  Birçok kişi, yüksek kan şekerinin yalnızca diyabet hastalarında olduğunu düşünüyor ama doğrusu bu değil. Sağlıklı herhangi biri de yüksek kan şekerinden rahatsız olabilir. Vücudun birçok organı, sinirler ve kan damarları yüksek kan şekeri yüzünden zarar görebilir. Yüksek kan şekerine sahip olduğunuzu anlamanız için belirtiler şunlardır;

 Sürekli Açlık Hali

 Yüksek kan şekeri hücrelere giren glukoza engel olur. Dolayısıyla vücut enerji bulamaz ve açlık hissedersiniz. Bu bir kısırdöngü halini alır.

Yorgunluk - Yorgun Hissetme

 Vücut, glukozu absorbe edemez ve enerji yetersiz kullanılır. Vücut ihtiyacı olan yakıtı alamaz ve kendinizi yorgun hissedersiniz.

Sık İdrara Çıkma

  Yüksek kan şekerine sahipseniz eğer böbrekleriniz suyu ememez. Böylece sık sık idrara çıkarsınız.

Susuzluk ve Ağız Kuruluğu

 Sebebi şiddetli sıvı kaybıdır. Bol bol su içmeniz gerekir.

Kilo Kaybetme

 Beslenmeniz normal halinde seyrediyor halinde olsa dahi ve hatta normalden fazla yiyor olsanız dahi kilo kaybedebilirsiniz. Sıvı kaybı ve vücudun yağ yakma moduna geçmesi halinde olur.

Enfeksiyonlar

 İster kadın ister erkek bireylerde mantar enfeksiyonları ve idrar yolu enfeksiyonları ulaşabilir.

Cilt Kuruması

 Sık idrara çıkma ve diğer yüksek kan şekerinin etkilediği faktörler neticesiyle cildiniz kuruyabilir. Özellikle bacaklarda cilt kuruması meydana gelebilir.

Bulanık Görüş

 Bu rahatsızlık da yüksek kan şekerine bağlı olarak görülebilir. Dehidrasyon sonucu göz hücreleri etkilenir ve bulanık görme ortaya çıkar.

Sertleşme Sorunları

 Kan dolaşımı ve sinirlerdeki sorunlara bağlı olarak cinsel sorunlar yaşanabilir.

Vücut Yaralarının Yavaş İyileşmesi

 Yüksek kan şekerine bağlı olarak kan dolaşımı sirkülasyonu yavaşlar ve damar hasarı gerçekleşir. Dolayısıyla dokular verimsiz beslenir ve yara-kesikler geç iyileşir.

Agresyon

 Araştırmalara göre yüksek kan şekerine sahip olan insanlar daha agresif, anksiyete sahibi ve depresyona meyilli oluyor.

0 yorum: