28 Eylül 2017 Perşembe

Ceviz Yaprağının Faydaları

Ceviz ağacından toplanan ceviz yaprağı kullananlar için oldukça yararlı ve birçok hastalığa şifa oluyor. Ceviz yaprağı için yapılan çalışmalar ve bilimsel araştırmalar şu şekilde;

 Birçok hastalık için geçmiş zamanlardan beri sıkça kullanılmaktadır. Ceviz ağacı daha yapraklanmaya başlamadan hemen önce mayıs ayında çiçek verir. Haziran ortasına doğru ise toplanır.

 Sağlığımıza birçok faydası bulunan ceviz yaprağı vücutta bulunan toksitleri atar. Özellikle düzenli olarak çayı içildiğinde mikrop, bakteri ve toksitleri vücuttan uzaklaştırır. Bağırsak kurtları için kullanabilirsiniz. Vücutta bulunan kötü huylu hücreleri temizleyen ceviz yaprağı kanser tedavisinde alternatif bir yöntem olarak kullanılmaktadır. Vücut yaralarına, kesiklere çok büyük yararı dokunur, daha çabuk iyileşmesini sağlar.

 Ceviz yaprağını püre haline getirip şampuanınıza ekler ve duş alırken kullanırsanız saçlarınızın daha canlı, daha parlak ve çekici görünmesine yardımcı olursunuz. Daha sağlıklı görünen saçlar için ceviz yağı kullanın.

 Cildiniz için sıcak suda kaynatacağınız ceviz yaprağını pamuk yardımı ile yüzünüze sürebilirsiniz. Yüzünüzdeki aknelerin ve akne izlerinin kaybolmasına yardımcı olacaktır.

 Son olarak direkt ceviz yaprağı çayı içebilirsiniz. Müshil etkisi yaratarak bağırsak parazitlerinden kurtulmanızı sağlar. Romatizmaya iyi gelir. Bir zengin hastalığı olan Gut hastalığına iyi gelir. Kan şekerini düşürür ve C vitamini eksikliği yaşayanlar için birebirdir. Tam bir C vitamini deposudur.

0 yorum: