14 Eylül 2017 Perşembe

Çocuklarda Reflü Tedavisi

Midede bulunan yiyeceklerin yemek borusuna geri gelmesi hali olan reflü, çocuklarda çok sık görülmektedir. Özellikle birinci aydan itibaren görülmeye başlar. Kusmalara sebep olan bu rahatsızlık hem çocuk hem de ebeveynlerin yaşam kalitesini önemli oranda düşürmektedir.

 Çocuklarda rastlanan reflü genellikle beslenme hatası kaynaklıdır. Uykuda ya da yatmadan önce çocuğu beslemek reflüyü artırır. Reflüye sahip bebek ve çocuklar yemek yedikten sonra en az 2 saat sonra yatırılmalıdır.

 Reflü Tedavisi

 İlk olarak çevre koşulları ve beslenme düzeni-şekli değiştirilmelidir. Reflüsü olan çocuklar yatak başı 30 derece yüksekte olacak şekilde yatırılmalıdır. Özellikle sol yan şekilde yatırılmaları reflünün azalmasını sağlar.

 Reflü sebebiyle kusma olduğu için çocuğun beslenmesine önemli dikkat edilmeli, kilo artışı sağlanmalıdır. Sık sık ve az miktarda beslenmeli, yemek sonraları gazı çıkarılmalıdır.

Yalancı emzik kullanabilirsiniz. Yalancı emzik tükürük salgısını ve bağırsak hareketlerini artırarak reflü olasılığını düşürür.

 Anne sütü ile beslenen bebeklerde reflü olasılığı daha azdır.

 Çocukların yanında sigara içilmesi reflü ihtimalini arttırır. Kesinlikle çocuğunuzun yanında sigara içmeyin.

 Yaşı biraz daha büyük çocuklarda çikolata, ketçap, mayonez, gazlı içeçekler reflüye sebep olabilir.

0 yorum: