2 Ağustos 2016 Salı

Ayak Terlemesine Bitkisel Çözüm


  Bir çok kişide oluşan sağlık sorunlarından birisi de “ayak terlemeleri”dir. Ayakların çok fazla terlemesinin nedeni ise vücudumuzda bulunan ter bezlerinin çok fazla çalışmasındandır. Bunun yanı sıra kalın çorap giyimi veya normal vücut sıcaklığının düşmesi de kişilerde ayak terlemesine sebebiyet verebilmektedir. Ayak terlemelerinde kişilerin ayak kısımlarındaki deride kabarma,bu kısımlarda mantar üremesi ve tahriş olması mümkündür. Mantara bağlı olarak ayaklarda kaşıntı meydana gelebilir. Fakat ayak terlemelerinde en önemli durum ise, ortaya çıkan kötü kokulardır. Bu kötü kokular kişide utanma duygusu yaratarak sosyal hayattan uzaklaşmasına sebebiyet verebilir.

  Dışarı çıkmamak, devamlı evde olmak isteyebilir. Bunun önüne geçmek için giyilen ayakkabı ve terliklerin yanı sıra çoraplarımızı da sıklıkla değiştirmeliyiz. Böylece ayaklarda oluşabilecek terlemenin önüne geçebiliriz.

  Aşırı terlemesi olan insanlar, sürekli olarak banyo yapma, çorap ve ayakkabı değiştirme ihtiyacı hissederek zaman kaybedebilirler. Ayrıca ayak terlemesi olan kişiler, yeni ayakkabı ve çorap alımı ve koku önleyici kremler gibi bir çok şeye ekstra para ödeyerek maddi kayba uğrayabilirler.

 Ayak terlemelerinde bitkisel tedavi sıklıkla uygulanmaktadır. En çok uygulanan bazı bitkisel tedavi yöntemleri ise şunlardır.

1. Yöntem: 1 çorba kaşığı lavanta yağını, 1 çorba okaliptüs yağını ve 1 çorba kaşığı tentürdiyotu 1 kova ılık suyuna içine karıştırdıktan sonra dökünüz. Bu suyun içinde ayaklarınızı 15-20 dakika kadar bekletiniz. Ayak terlemeniz geçinceye kadar bunu her gün tekrarlayınız.

2.Yöntem: 7 damla kekik yağını 1 çorba kaşığı pudranın içine damlattıktan sonra ayaklarınıza sürünüz. Ayak terlemeniz geçinceye kadar bu işlemi her gün yatmadan önce tekrarlayınız.

0 yorum: