2 Ağustos 2016 Salı

Fransız Kadınlar Neden Şişmanlamazlar?


  Dünya’daki bir çok kişi, harika ve fazlasıyla kadınsı görünen Fransız kadınların neden fazla kilo almadığını hep merak etmiştir.Bu merak edilen sorunun cevabı henüz Fransız kızların kadınlığa ilk adımlarını atmadan önce öğrendikleri: “Her öğününü küçük parçalara bölerek ve severek ye.” öğretisinde yatıyor. Bu sır tam olarak özümsendiğinde ve genç kızlar yavaş yavaş kadın olmaya başladığında onlara başka bir sır öğretilir: “Yemek tariflerini iyi uygula , İyi baharatlar iyi harçlar kullan.” Taze ve mevsimlik malzemeler kullanılarak bişirilen kendini kanıtlamış yemeklerin tadı ve aroması Fransız kadını ve erkeğinin ortaya harika bir şey çıkarmasını sağlıyor. Geriye her lokmada damaklardaki lezzetin memnuniyetini yaşamak ve bir sonraki lokma için sabırsızlanmak kalıyor.
Peki Fransız kadınların şişmanlamamasının tek sebebi bu mu? Tabi ki hayır…
Fransız kadınlar şişman değiller çünkü yedikleri yemeklerin mükemmelliğini farketmek, ve ne kadar yiyeceklerini kontrol etmek onların doğasında var. Onlar için hamur işleri ve kremalı soslar kontrollü bir şekilde tüketildikleri sürece yasaklanması gereken yiyecekler değillerdir. Onlar yemeklerini sağlığa faydalı pratiklere göre pişirir, taze ve besin değeri yüksek malzemeler kullanırlar. Arkadaşlarıyla beraber sakin ortamlarda yemek yemeyi sever ve öğünleridnen herhangi birini geciktirmez veya atlamazlar. Kahvaltı dışındaki öğünlerle şarap tüketirler. Kilometrelerce koşmaz ya da spor salonlarına gidip formlara imzalar atmazlar.
Buraya kadar okuduklarınız, Fransız kadınının beslenme biçiminin (alışkanlık haline getirilmiş besin değeri düşük yemekler yemek, tıka basa, bir masaya oturmadan ayak üstü, alelacele ya da yediğiniz yemekten keyif almanızı engelleyen herhangi başka bir durumda, biriyle konuşurken ya da kafanızı telefona gömmüşken, gürültülü bir ortamda, tıka basa şekerle doldurulmuş içecekler tüketerek) vucuda zarar veren beslenme alışkanlıklarından çok farklı olduğunu, yürümek yerine 20 dakika boyunca giriş kapısına yakın bir yer bulmaya çalışmanın; bir manyak gibi koşarak aşırı şekilde eklemleri yormanın doğal olarak yapılan sporun yerini tutamayacağını gözler önüne seriyor.Onlar için yemek yemek de yediklerini eritmek de doğal süreçler ve aşamalar gerektiriyor. İşte Fransız kadını zarif görünümünü bu doğallığına borçludur. Fransızlar sağlıklarını ,yedikten sonra kazanmaya değil yemeye başlamadan, korumaya çalışırlar. Bu yüzden “yedikleri her lokmanın sehabını yaparlar.”

0 yorum: