28 Temmuz 2016 Perşembe

Depresyon Belirtileri ve Tedavisi


Önceleri sevilerek yapılan aktivitelerden hormonal ve genetik bozukluklar, çevresel gibi bir çok sebepten dolayı artık zevk alınamaması haline depresyon denir. Yaygın görülen bir hastalıktır. Herkes, hayatının belli bir döneminde bu rahatsızlıkla karşılaşabilir. Depresyonda olan kişi endişeli, üzüntülü ve bıkkın hisseder. Her şeyin olumsuz yanlarını görmeye meyillidir, geçmişte yapılan hatarlardan kendini sorumlu tutar. Bunu istem dışı yapar ve bu düşüncelere engel olamaz. Gelecek hakkında umutsuz ve karamsardır. Çaresizlik hissi ve hayatın anlamsız olduğu düşüncesi oluşur. Pek tabi bu düşüncelere sahip biri olarak, sosyal hayattan izole olur, ilişkileri bozulur ve performansı düşer.

Ancak her bıkkınlık durumu depresyon olarak nitelenmemelidir. Bu belirtilerin en az iki haftadır devam ediyor ve her gün hissediliyor olması önemlidir.

Tedavisine gelirsek; Günümüzde rahatlıkla tedavi edilebilmektedir. Tedavi oranı %70 seviyelerindedir. İleri derecede depresyon, hatta ölümü düşündürecek seviyedeki depresyon, doğru bir tedavi ile aşılabilmektedir.

Tedavide ilk önce psikoterapi uygulanmaktadır. İşe yaramazsa ilaç tedavisine geçilir.

İlaç tedavisinden kasıt; antidepresan ilaçlardır. Antidepresanlar vücuttaki hormonlar üzerinde etki eder. Psikoterapi ile birleştirilen ilaç tedavisi hayata bakış açınızı değiştirecek, olumsuz düşüncelerden uzaklaşmanızı sağlayacak ve iyileşme sürecinizi kısaltacaktır.

0 yorum: