30 Temmuz 2016 Cumartesi

Vajinismus Nedir?



  Vajinismus; kadın cinsel eylemine izin vermeyecek şekilde vajinal kaslarının kasılmasıdır.

  Türkiye'de yaklaşık olarak %10 dolaylarında kadın bu rahatsızlığı yaşamaktadır. Öyle bir sıkıntı ki, sadece kadına ait rahatsızlık olmaktan çıkıp, çiftleri çaresiz hissettiren, ilişkilerini bozan, bazen de evlilik hayatını sonlandırmaya kadar götüren ciddi bir problemdir. Bu kadar ciddi olmasına karşın Vajinismus'un tedavisi çok basittir. Tedavisi %100 mümkündür. Aynı zaman da kolaydır.

  Vajinismus'un temelinde performans anksiyetesi yatar. Çünkü performans anksiyetesi yaşayan bir kadın her seferinde ben yine başaramayacağım, ilişkiyi gerçekleştiremeyeceğim korkusu taşır. Ve bu korkuyla yatağa girdiğinde olumsuz düşünceler, olumsuz duyguları meydana getirir. Olumsuz duygular da kaçınma davranışını tekrar ettirir. Tek sebebi bu olmamakla birlikte performans anksiyetesi, vajinismus hastalığını ciddi anlamda tetiklemektedir. Rahatsızlığınız bu duruma bağlı ise mutlaka bir cinsel terapiste gidiniz.

  Vajinismus'u asla bir kader olarak görmeyin.

  Aslında vajinismus için hastalık yerine problem ifadesi kullanmalıyız çünkü problem %95 psikolojiktir. Ön sevişmede herhangi problem çekmeyen bireyin, cinsel ilişki esnasında gerilmesi, kasılması, endişe duyması durumudur.

  Cinsel bilgi eksikliği, cinselliğin yanlış algılanması, katı ahlak kuralları gibi çevresel nedenlerle kadın bilinçaltında oluşan yanlış düşüncelerin vuku bulmasıyla vajinismus oluşur. %5'de olsa anatomik kaynaklıdır.

  Bir an önce tedaviye başlamak çift açısından çok önemlidir. Ertelemek ilişkileri bozacaktır. Siz istedikten sonra çok kolay çözüme ulaşılabilecek bir problemdir vajinismus.

 
 

 

 

 

 

0 yorum: